Mary Jane Boetiek + Steven Wobbes

Mary Jane Boetiek - Nardia van den Poll en Lieve ten Duis

Nardia en Lieve willen mensen vooral verrassen met unieke en kwalitatief goede schoenen en kleding. Ze kunnen hun creativi teit en liefde voor mooie producten laten zien in de verschillende collecties. “Hier mensen heel blij mee maken, dat is waar we het voor doen.” Verpakkingsmateriaal waar zij mee blijven zitten, bestaat vooral uit papier en karton. In alle schoenen zit veel papier en alles wordt geleverd in grote kartonnen dozen.

Steven is innoverend en maakt unieke en uitgesproken installaties. “Hij is heel creatief en denkt graag net even anders,” aldus Nardia en Lieve. “Dat past erg bij onze manier van werken.” De creativiteit die de onderneemsters belangrijk vinden in hun collecties, dragen ze uit in de etalages. Voor Groningen Ontwerpt gebruikt Steven de etalages om aandacht te trekken. “Het laat de voorbijgangers stilstaan en dat gaat zeker gebeuren met deze installatie.” Deze samenwerking lijkt nu al een succes; er liggen al meerdere ideeën voor de toekomst.

"Het laat de voorbijgangers stilstaan en dat gaat zeker gebeuren met deze installatie."

Nardia & Lieve

"Een verrassende installatie die visualiseert hoeveel energie het kost van ruw product naar consument."

Steven Wobbes

Steven Wobbes

Ontwerper Steven Wobbes studeerde in 2021 af aan Academie Minerva en was te zien tijdens de Dutch Design Week, waar hij met zijn afstudeerproject Pointing Fingers genomineerd werd voor de Young Talent Award. Als ontwerper wordt hij aangetrokken tot complexe problemen en sociale vraag­stukken en met zijn werk probeert hij hierop te reflecteren, bewustzijn te creëren en te zoeken naar een oplossing. Zijn werk bestaat uit een combinatie van mechanische, esthetische en op technologie gebaseerde middelen en onderzoekt vaak de crossover tussen de analoge en de digitale wereld.

“Mijn materiaalkeuze is erg breed en erg afhankelijk van het project waar ik aan werk. Ik werk met bouwmaterialen, natuurlijke en/of levende materialen zoals algen of planten, synthetische materialen en elektronica.” In de samenwerking met Mary Jane heeft hij onderzocht of hij een nieuw product of een nieuwe verpakking kon maken van restmateriaal. Verschillende experimenten leverden niet het functionele en schaalbare product op dat ze voor ogen hadden. Mary Jane staat bekend om haar ludieke etalage en daarmee laten Nardia en Lieve graag hun creativiteit en liefde voor mooie pro­ducten zien. Steven heeft gekozen voor een esthetisch aantrekkelijke installatie die visualiseert hoeveel energie het kost van ruw product naar consument. “Het product lost niet direct een probleem op maar zet hopelijk bij consumenten en voorbijgangers aan tot discussie en reflectie.”